FAS Dialogverktyg

FAS Dialogverktyg

För ett hållbart arbetsliv

Samverkan – Arbetsmiljö – Förnyelse: FAS

En god arbetsmiljö skapas när medarbetarna har inflytande och är med i dialogen om hur verksamheten på en arbetsplats kan utvecklas till det bättre. FAS Dialogverktyg hjälper arbetsgrupper att må bra på jobbet!

FAS Dialogverktyg är framtaget för arbetsgrupper inom kommun- och landstingssektorn som vill skapa en gemensam bild av verksamheten, uppdraget och vägen till ett hållbart arbetsliv.

FAS Dialogverktyg ger en lyckad helhet

Arbetsgrupper som har använt sig av FAS Dialogverktyg berättar om ökad arbetslust med känslan av att vara en del av helheten och ha möjlighet att påverka. Verksamheten fungerar bättre, både resultatmässigt och i fråga om hur medarbetarna mår!

Lätt att sätta igång

FAS Dialogverktyg består av sex övningar, lustfyllt illustrerade i text, film och diskussionsunderlag. Samtalsledaren får instruktioner och tips som gör det lätt att sätta igång och leda gruppen genom alla delar. Ni väljer själva att genomföra ett urval eller alla övningar, som tillsammans bildar en sammanhängande resa mot en långsiktigt välmående arbetsplats.

Verktyget är kostnadsfritt för dig som jobbar inom kommun- och landstingssektorn samt Pactabolag. Ladda ner direkt eller beställ!

Senaste artiklar

Företagshälsan ligger före på Alingsås lasarett

För Alingsås lasarett har företagshälsan blivit en partner på flera nivåer. Avdelningschefer får hjälp att förebygga ohälsa i sina arbetsgrupper. Och sjukhusledningen får stöd i att ta tempen på den…

Ekonomiskt stöd ger rehabiliteringen fart

I Säffle får fler sjukskrivna numera samtalsstöd under rehabiliteringen. Hälften av kostnaderna betalas av ett stöd som arbetsgivare kan söka från AFA Försäkring. Det är bra för ekonomin och har…

Grupper prövar samtal mot stress

Risken att bli sjuk av stress kan minska om man pratar och reflekterar i grupp med sina kolleger. Det är grundtanken i ett pilotprojekt som SKL nu drar igång. –…

Områden

Tillsammans skapar vi en arbetsplats som får oss att må bra.

Var vill du börja?

Läs mer om SAM

SAM

Video

Verktyg

Vill du skapa en frisk arbetsplats? Våra verktyg är baserade på forskning och testade av kollegor till dig.

Här hittar du riktigt bra stöd på vägen!

  • OSA-kompassen

    Vägar till god organisatorisk och social arbetsmiljö

Så gör andra

Hur jobbar andra med sin arbetsmiljö? Hämta tips och inspiration till din arbetsplats!

Video

Vad säger forskningen?

Allt fler forskare uppmärksammar arbetsmiljö som en framgångsfaktor för friska arbetsplatser. Här får du veta vad de kommit fram till.

Vilken ny kunskap kan ni använda?