FAS Dialogverktyg

FAS Dialogverktyg

För ett hållbart arbetsliv

Samverkan – Arbetsmiljö – Förnyelse: FAS

En god arbetsmiljö skapas när medarbetarna har inflytande och är med i dialogen om hur verksamheten på en arbetsplats kan utvecklas till det bättre. FAS Dialogverktyg hjälper arbetsgrupper att må bra på jobbet!

FAS Dialogverktyg är framtaget för arbetsgrupper inom kommun- och landstingssektorn som vill skapa en gemensam bild av verksamheten, uppdraget och vägen till ett hållbart arbetsliv.

FAS Dialogverktyg ger en lyckad helhet

Arbetsgrupper som har använt sig av FAS Dialogverktyg berättar om ökad arbetslust med känslan av att vara en del av helheten och ha möjlighet att påverka. Verksamheten fungerar bättre, både resultatmässigt och i fråga om hur medarbetarna mår!

Lätt att sätta igång

FAS Dialogverktyg består av sex övningar, lustfyllt illustrerade i text, film och diskussionsunderlag. Samtalsledaren får instruktioner och tips som gör det lätt att sätta igång och leda gruppen genom alla delar. Ni väljer själva att genomföra ett urval eller alla övningar, som tillsammans bildar en sammanhängande resa mot en långsiktigt välmående arbetsplats.

Verktyget är kostnadsfritt för dig som jobbar inom kommun- och landstingssektorn samt Pactabolag. Ladda ner direkt eller beställ!

Senaste artiklar

Demensutbildning gav tryggare personal

Många äldre blir förvirrade när de läggs in på sjukhus. På Danderyds sjukhus lärde sig personal på en medicinavdelning att bemöta förvirrade patienter på ett bättre sätt. De gjorde också…

IT-ronder ger vårdpersonal mer tid

På Blekingesjukhuset pågår just nu en total genomgång av den digitala arbetsmiljön med hjälp av IT-ronder. En satsning som kostar pengar – men som redan har sparat tid och gett…

Digital egenvård ger lugnare hjärtkoll

‒ Jobbet ger mer tillfredsställelse när patienten mår bättre och känner sig mer trygg, säger Eva Öhman, hjärtsjuksköterska i Norrtälje. Hon ser fördelar både för patientsäkerhet och arbetsmiljö med en…

Områden

Tillsammans skapar vi en arbetsplats som får oss att må bra.

Var vill du börja?

Läs mer om SAM

SAM

Video

Verktyg

Vill du skapa en frisk arbetsplats? Våra verktyg är baserade på forskning och testade av kollegor till dig.

Här hittar du riktigt bra stöd på vägen!

  • OSA-kompassen

    Vägar till god organisatorisk och social arbetsmiljö

Så gör andra

Hur jobbar andra med sin arbetsmiljö? Hämta tips och inspiration till din arbetsplats!

Video

Vad säger forskningen?

Allt fler forskare uppmärksammar arbetsmiljö som en framgångsfaktor för friska arbetsplatser. Här får du veta vad de kommit fram till.

Vilken ny kunskap kan ni använda?