Suntarbetslivs resursteam

Suntarbetslivs resursteam

Vi utformar stöd hos er!

Alla arbetsplatser kan vara friska och attraktiva

Friska och attraktiva arbetsplatser är bättre rustade att möta de utmaningar som finns i kommun- och regionsektorn. Forskning visar att arbetsplatser med låg sjukfrånvaro ofta kännetecknas av väl utvecklade så kallade friskfaktorer. Ett aktivt, systematiskt och långsiktigt arbete med friskfaktorerna i fokus bidrar till en god arbetsmiljö, till att verksamheten utvecklas och till att medarbetarna håller i längden.

Hur åstadkommer vi det i praktiken? Boka ett möte med Suntarbetslivs resursteam, som har stor erfarenhet av förändrings- och utvecklingsprocesser inom arbetsmiljö och verksamhetsutveckling. Vi jobbar tillsammans med er, hos er.

Tillsammans gör vi jobbet bättre

Tillsammans med er gör vi en nulägesanalys av vilka friskfaktorer som är väl utvecklade och vilka som behöver stärkas i er organisation. Vi arbetar fram strategier och handlingsplaner, och utifrån nuläget vägleder resursteamet i hur ni systematiskt kan prioritera, välja metoder, verktyg och insatser. Målet är en frisk och attraktiv arbetsplats med låg och stabil sjukfrånvaro.

Kontakta oss för att få veta mera!

Vi vänder oss till er som har organisationer med en uttalad ambition att arbeta systematiskt för att få en låg och stabil sjukfrånvaro. Från och med 1 november 2019 kan Sobonas medlemmar ansöka om stöd från Suntarbetslivs resursteam.
Kontakta oss så samtalar vi om vad stödet innebär och hur ansökan går till. Välkommen!

Följ gärna Suntarbetslivs resursteam på LinkedIn. Där får du ta del av artiklar, tips och stöd för att stärka friskfaktorerna på din arbetsplats. #friskfaktorer

Fyll i intresseanmälan eller ring Suntarbetslivs resursteam på tel. 08-641 22 50.

Artiklar i ämnet

Stödet från resursteamet gav resultat

Lägre sjukfrånvaro och ett mer närvarande ledarskap. Några resultat av de insatser som Suntarbetslivs resursteam har bidragit med hittills i olika kommuner och regioner. Proffsigt och peppande, tycker Pia Kragh Jensen, HR-specialist på förskoleförvaltningen i Göteborg, om resursteamet.

Små förändringar som kan ge stora resultat

Hög sjukfrånvaro och stor personalomsättning. Hur vänder man en sådan arbetssituation? Eskilstunas vård- och omsorgsboenden tog hjälp av Suntarbetslivs resursteam.

Med Suntarbetslivs resursteam i Umeå

Samtal, skratt och nya insikter – så kan en förmiddag se ut tillsammans med Suntarbetslivs resursteam. I Umeå har de träffat chefer och HR-personer inom kommunens äldreomsorg.

Följ med Suntarbetslivs resursteam till Gnesta

Hur kan man skapa ett mer hälsofrämjande och förebyggande arbetsmiljöarbete? Det kan Suntarbetslivs resursteam hjälpa till med. Följ med till Gnesta på ett inledande dialogmöte.

Utveckla er verksamhet med Suntarbetslivs resursteam

Har ni många stressade medarbetare i er verksamhet? Stor omsättning på chefer? Eller dålig kommunikation i arbetsgruppen? Nu kan ni vända er till Suntarbetslivs resursteam.

Så visar du vinsterna med bättre arbetsmiljö

Anställdas arbetsmiljö påverkar det ekonomiska utfallet i organisationer och företag. Du som vill skapa en bättre arbetsmiljö, använd ekonomiska argument för investeringarna.

närbild å leende förskollärare med två förskolebarn i gula västar. Utomhus i förskolemiljö.

Så får ni en friskare arbetsplats – 8 säkra sätt

Närvarande ledarskap, bra kommunikation och delaktighet. Det är några av de friskfaktorer som får människor att må bra på jobbet. Testa de forskningsbaserade råden på er arbetsplats.