Invigning av Gilla Jobbet 2017 med Cecilia Berlin, forskare vid avdelningen för design och mänskliga faktorer, Chalmers Tekniska Högskola. I år kan man se invigningen direkt på webben.

Foto: Fredrik Beskow / Prevent

Se Gilla Jobbet på webben

På torsdag är det dags för Gilla Jobbet. Alla kan inte åka till Stockholm och vara med på plats – men många av seminarierna filmas. Ta del av föredrag, samtal och goda exempel på arbetsmiljöarbete, i direktsändning eller efteråt, när det passar dig.

Gilla Jobbet, årets stora arbetsmiljöevent, går av stapeln den 24 och 25 oktober. I år äger eventet rum i Stockholms Folkets Hus. Där kan chefer, skyddsombud och andra arbetsmiljöintresserade på plats ta del av några av de 25 seminarier som forskare, experter och vanliga chefer och skyddsombud från arbetsplatser runt om i landet håller i.  

Seminarierna tar upp forskning, tips och goda exempel på hur man skapa en bättre arbetsmiljöDet handlar om allt från vikten av att röra sig på jobbet och hur man kan undvika fallolyckortill metoder för att förebygga mobbning och hur man skapar bättre förutsättningar för chefer.  

Erik Hallsenius är arbetsmiljöexpert på OFR och sitter i styrgruppen för Gilla Jobbet.  

–  Alla som har ett generellt intresse för arbetsmiljö kan hitta någonting att få med sig. Seminarierna spänner över så många områden och träffar rätt i så många olika verksamheter, säger han. 

Se tillsammans på jobbet

Nu kommer dessutom 12 av seminarierna att kunna ses på webben, i direktsändning eller efteråt. Du hittar dem på Youtube allihop. Där finns också filmer från tidigare år med Gilla Jobbet.  

–  Vi är glada att kunna göra valda delar av Gilla Jobbet tillgängligt för fler, eftersom intresset är så stort. Det har bara ökat för varje år vi har arrangerat det. Som part i sammanhanget blir man glad för gensvaret, säger Erik Hallsenius 

Ett tips är att se filmerna tillsammans i arbetsgruppen på arbetsplatsen.  

Filmerna är aktuella i många år, påpekar Gilla Jobbets kommunikatör Petra Lundberg. 

–  En av filmerna från 2012 har nästan 40 000 visningar på Youtube, vilket är väldigt mycket. Generellt sett har de flesta filmer runt ett par tusen visningar. Så vi når många fler med filmerna, säger hon.  

Arrangörerna, arbetsmarknadens parter, har lika höga förväntningar på årets Gilla Jobbet som tidigare år. 

Mats StenbergSKLs representant i Gilla Jobbets styrgrupp:  

–   Utvärderingarna förra året var fantastiska – deltagarna tyckte att det var bra arrangerat, hög kvalitet på seminarierna och att de hade stor användning för den kunskap de fick med sig hem, säger han. 

Läs också: 5 skäl att gå på årets arbetsmiljöevent

Inlägg taggat med:

Text: Åsa Hammar, 22 oktober 2019

Relaterade verktyg

 • Chefoskopet

  Utveckla chefers organisatoriska förutsättningar

 • OSA-kollen

  Jobba tillsammans med organisatorisk och social arbetsmiljö

Senaste artiklar

Möt stök med stök för tryggare bibliotek 

Rutiner, pyssel, personal och ommöbleringar. Det är några av de verktyg som bibliotek kan ta till för att öka tryggheten. Stök på biblioteken är ett ökande problem. Det yttrar sig…

Arbetsplatser som passar fler

Bra belysning och ljuddämpad miljö – men också tydliga arbetsuppgifter och kompetenskriterier för tjänster som ska tillsättas. Vad är gemensamt för alla de här sakerna? Det kallas UUA – universell utformning av arbetsplatser.   Universell utformning av arbetsplatser (UUA) är…

”Vi blir alla människor”

På en psykiatrisk vårdavdelning på Sahlgrenska Universitetssjukhuset har antalet tvångsåtgärder minskat drastiskt. Samtidigt har sjukfrånvaron bland personalen sjunkit. En nyckel till framgång har varit programmet Safewards, som är till för…

Områden

Tillsammans skapar vi en arbetsplats som får oss att må bra.

Var vill du börja?

Läs mer om SAM

SAM

Verktyg

Vill du skapa en frisk arbetsplats? Våra verktyg är baserade på forskning och testade av kollegor till dig.

Här hittar du riktigt bra stöd på vägen!

 • OSA-kollen

  Jobba tillsammans med organisatorisk och social arbetsmiljö

 • OSA-kompassen

  Vägar till föreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö

Så gör andra

Hur jobbar andra med sin arbetsmiljö? Hämta tips och inspiration till din arbetsplats!

Vad säger forskningen?

Allt fler forskare uppmärksammar arbetsmiljö som en framgångsfaktor för friska arbetsplatser. Här får du veta vad de kommit fram till.

Vilken ny kunskap kan ni använda?

Forskning. På vårdavdelningar finns samma problem med hot och våld som på akuten, med skillnaden att patienterna ligger här längre. Nu ska problemen kartläggas i en studie.

Hot och våld på vårdavdelningar

Att hot och våld förekommer på akutmottagningar råder det inget tvivel om, men hur stort är problemet på vårdavdelningar? Det...

Utskrivningsbudskap - hoppfulla meddelanden som utskrivna patienter lämnar till sina medpatienter - är en del av Safewards. Veikko Pelto-Piri säger att programmet handlar om att påverka klimatet på en avdelning.

10 vägar till säkrare psykiatrisk vård

Hoppfulla meddelanden från utskrivna patienter, konkreta metoder för att trappa ner konflikter, och en ”lära-känna-varandra-pärm”. Det är några av de...