Se Gilla Jobbet på webben

22 oktober 2019 Lästid: 5 min
Invigning av Gilla Jobbet 2017 med Cecilia Berlin, forskare vid avdelningen för design och mänskliga faktorer, Chalmers Tekniska Högskola. I år kan man se invigningen direkt på webben.

Foto: Fredrik Beskow / Prevent

På torsdag är det dags för Gilla Jobbet. Alla kan inte åka till Stockholm och vara med på plats – men många av seminarierna filmas. Ta del av föredrag, samtal och goda exempel på arbetsmiljöarbete, i direktsändning eller efteråt, när det passar dig.

Gilla Jobbet, årets stora arbetsmiljöevent, går av stapeln den 24 och 25 oktober. I år äger eventet rum i Stockholms Folkets Hus. Där kan chefer, skyddsombud och andra arbetsmiljöintresserade på plats ta del av några av de 25 seminarier som forskare, experter och vanliga chefer och skyddsombud från arbetsplatser runt om i landet håller i.  

Seminarierna tar upp forskning, tips och goda exempel på hur man skapa en bättre arbetsmiljöDet handlar om allt från vikten av att röra sig på jobbet och hur man kan undvika fallolyckortill metoder för att förebygga mobbning och hur man skapar bättre förutsättningar för chefer.  

Erik Hallsenius är arbetsmiljöexpert på OFR och sitter i styrgruppen för Gilla Jobbet.  

–  Alla som har ett generellt intresse för arbetsmiljö kan hitta någonting att få med sig. Seminarierna spänner över så många områden och träffar rätt i så många olika verksamheter, säger han. 

Se tillsammans på jobbet

Nu kommer dessutom 12 av seminarierna att kunna ses på webben, i direktsändning eller efteråt. Du hittar dem på Youtube allihop. Där finns också filmer från tidigare år med Gilla Jobbet.  

–  Vi är glada att kunna göra valda delar av Gilla Jobbet tillgängligt för fler, eftersom intresset är så stort. Det har bara ökat för varje år vi har arrangerat det. Som part i sammanhanget blir man glad för gensvaret, säger Erik Hallsenius 

Ett tips är att se filmerna tillsammans i arbetsgruppen på arbetsplatsen.  

Filmerna är aktuella i många år, påpekar Gilla Jobbets kommunikatör Petra Lundberg. 

–  En av filmerna från 2012 har nästan 40 000 visningar på Youtube, vilket är väldigt mycket. Generellt sett har de flesta filmer runt ett par tusen visningar. Så vi når många fler med filmerna, säger hon.  

Arrangörerna, arbetsmarknadens parter, har lika höga förväntningar på årets Gilla Jobbet som tidigare år. 

Mats StenbergSKLs representant i Gilla Jobbets styrgrupp:  

–   Utvärderingarna förra året var fantastiska – deltagarna tyckte att det var bra arrangerat, hög kvalitet på seminarierna och att de hade stor användning för den kunskap de fick med sig hem, säger han. 

Läs också: 5 skäl att gå på årets arbetsmiljöevent

Följ Gilla jobbet på webben 

Här kan du se Gilla Jobbet i direktsändning.

Här hittar du filmer från tidigare års Gilla Jobbet.

Här hittar du Gilla Jobbets program för 2019.

Det här är Gilla Jobbet

Det är arbetsmarknadens parter som står bakom Gilla Jobbet, tillsammans med Prevent, Suntarbetsliv och AFA Försäkring. Det här är femte gången det arrangeras.  

Syftet med Gilla Jobbet är att inspirera till ett förebyggande och hälsofrämjande arbetsmiljöarbete ute på landets arbetsplatser.  

Målet är att öka intresset och kunskapen om arbetsmiljö i stort, och dessutom att sprida resultaten av den arbetsmiljöforskning som parterna finansierar gemensamt. 

Vartannat år arrangeras en stor Gilla Jobbet-konferens i Stockholm, vartannat år sker sex konferenser runt om i landet.  

Läs mer och ta del av 2019 års program.

Text: Åsa Hammar