Coronapandemin hösten 2020 sätter stopp för större samlingar av människor. Därför har arrangörerna gjort om Gilla Jobbet till ett digitalt webbinarium. Missa inte direktsändningen den 3 november!

Foto: Maskot / TT

Digitalt Gilla Jobbet har fokus på corona

Gilla Jobbet är det årliga arbetsmiljöeventet som ingen vill missa. I år är temat hur coronapandemin påverkar hur vi har det på jobbet. Dessutom blir Gilla Jobbet helt digitalt. Så boka in förmiddagen den 3 november!

Hur riskbedömer man smittrisken i en skolmatsal? Hur hanterar man den ökade arbetsbelastningen på intensivvårdsavdelningar? Hur leder man en arbetsgrupp på distans? Det är nya utmaningar för chefer, skyddsombud, i spåren av coronapandemin 

Årets Gilla Jobbet blir alltså en digital konferens, och i år har pandemin fått styra mycket av innehållet. 

Vi parter hade det som önskemål. Vi kan inte bara köra på som vanligt nu, utan behöver lyfta vissa arbetsmiljöfrågor som blivit mer aktuella under pandemin. Så vi corona-anpassar det innehåll vi hade jobbat fram sedan innan. 

Det säger Mats Stenberg, som representerar Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, i den partgemensamma styrgrupp som ligger bakom Gilla Jobbet.  

Titta med samverkansgruppen

Coronapademin har fört med sig många nya utmaningar på svenska arbetsplatser. 

Att lära sig värdera den här utvecklingen ur ett arbetsmiljöperspektiv är viktigt. Gilla Jobbet är ett bra tillfälle för det, säger Erik Hallsenius, som sitter i styrgruppen som representant för OFR. 

Gilla Jobbet vänder sig ju till chefer och skyddsombud samt HR-folk. Så bästa sättet att ta del av innehållet kan vara att göra det just partsgemensamt, till exempel tillsammans med den lokala eller centrala samverkansgruppen, tipsar han 

Titta på det tillsammans, eller ha en gemensam chatt för reflektion av de olika inslagen, så kan ni få ut mesta möjliga av programmet, föreslår Erik Hallsenius.  

Tänk TV-program

Hela Gilla Jobbet kommer alltså att webbsändas  – men det blir inget vanligt webbinarium med föreläsare som står och pratar rakt upp och ner.  

Tänk TV-program istället – det här ska bli den bästa webbsändningen någonsin 

Det lovar Petra Lundberg, kommunikatör i arbetsgruppen som ordnar det partsgemensamma eventet.  

Intervjuer med forskare och reportage från arbetsplatser kommer att blandas med samtal och utfrågningar i en studio. Deltagarna kommer också att kunna skicka in frågor till arbetsmiljöexperter och andra som gästar studion. Den som leder deltagarna genom den späckade förmiddagen är Jan Bylund, ståupp-komiker och programledare för flera TV-program på SVT. 

För den som redan nu blir nyfiken går det utmärkt att gå in direkt på Gilla Jobbets hemsida och anmäla sig.  

Vi har redan över 600 anmälda! berättar en stolt Petra Lundberg.

Bilden på Petra Lundberg är tagen av Kristofer Samuelsson.

Text: Åsa Hammar, 08 september 2020

Relaterade verktyg

Senaste artiklar

De växlade upp arbetet med riskbedömningar

På Nygårdsskolan i Göteborg arbetade de snabbt när coronasmittan började ta fart under hösten. Nu går de igenom och följer upp sin riskbedömning varje vecka. – Vi genomförde flera restriktioner…

Minska smittan – se över luften i era lokaler

När coronapandemin nu har blivit vardag har du säkert handtvätt och avstånd i ryggmärgen. Men har du tänkt på hur viktigt det är med ventilation och vädring på jobbet? Det…

Corona: de fann lösningar i avvikelserna

När coronapandemin härjade under våren ville Region Västmanland hitta ett sätt att snabbt kunna åtgärda problem som hade med viruset att göra. Lösningen var enkel – de började med regelbundna…

Områden

Tillsammans skapar vi en arbetsplats som får oss att må bra.

Var vill du börja?

Läs mer om SAM

SAM

Verktyg

Vill du skapa en frisk arbetsplats? Våra verktyg är baserade på forskning och testade av kollegor till dig.

Här hittar du riktigt bra stöd på vägen!

 • Chefoskopet

  Utveckla chefers organisatoriska förutsättningar

 • Digi-ronden

  För bättre digital arbetsmiljö

 • OSA-kompassen

  Vägar till föreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö

 • Prehabguiden

  Vägledning för arbetsanpassning och rehabilitering

Så gör andra

Hur jobbar andra med sin arbetsmiljö? Hämta tips och inspiration till din arbetsplats!

Vad säger forskningen?

Allt fler forskare uppmärksammar arbetsmiljö som en framgångsfaktor för friska arbetsplatser. Här får du veta vad de kommit fram till.

Vilken ny kunskap kan ni använda?