Coronapandemin hösten 2020 sätter stopp för större samlingar av människor. Därför har arrangörerna gjort om Gilla Jobbet till ett digitalt webbinarium. Missa inte direktsändningen den 3 november!

Foto: Maskot / TT

Digitalt Gilla Jobbet har fokus på corona

Gilla Jobbet är det årliga arbetsmiljöeventet som ingen vill missa. I år är temat hur coronapandemin påverkar hur vi har det på jobbet. Dessutom blir Gilla Jobbet helt digitalt. Så boka in förmiddagen den 3 november!

Hur riskbedömer man smittrisken i en skolmatsal? Hur hanterar man den ökade arbetsbelastningen på intensivvårdsavdelningar? Hur leder man en arbetsgrupp på distans? Det är nya utmaningar för chefer, skyddsombud, i spåren av coronapandemin 

Årets Gilla Jobbet blir alltså en digital konferens, och i år har pandemin fått styra mycket av innehållet. 

Vi parter hade det som önskemål. Vi kan inte bara köra på som vanligt nu, utan behöver lyfta vissa arbetsmiljöfrågor som blivit mer aktuella under pandemin. Så vi corona-anpassar det innehåll vi hade jobbat fram sedan innan. 

Det säger Mats Stenberg, som representerar Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, i den partgemensamma styrgrupp som ligger bakom Gilla Jobbet.  

Titta med samverkansgruppen

Coronapademin har fört med sig många nya utmaningar på svenska arbetsplatser. 

Att lära sig värdera den här utvecklingen ur ett arbetsmiljöperspektiv är viktigt. Gilla Jobbet är ett bra tillfälle för det, säger Erik Hallsenius, som sitter i styrgruppen som representant för OFR. 

Gilla Jobbet vänder sig ju till chefer och skyddsombud samt HR-folk. Så bästa sättet att ta del av innehållet kan vara att göra det just partsgemensamt, till exempel tillsammans med den lokala eller centrala samverkansgruppen, tipsar han 

Titta på det tillsammans, eller ha en gemensam chatt för reflektion av de olika inslagen, så kan ni få ut mesta möjliga av programmet, föreslår Erik Hallsenius.  

Tänk TV-program

Hela Gilla Jobbet kommer alltså att webbsändas  – men det blir inget vanligt webbinarium med föreläsare som står och pratar rakt upp och ner.  

Tänk TV-program istället – det här ska bli den bästa webbsändningen någonsin 

Det lovar Petra Lundberg, kommunikatör i arbetsgruppen som ordnar det partsgemensamma eventet.  

Intervjuer med forskare och reportage från arbetsplatser kommer att blandas med samtal och utfrågningar i en studio. Deltagarna kommer också att kunna skicka in frågor till arbetsmiljöexperter och andra som gästar studion. Den som leder deltagarna genom den späckade förmiddagen är Jan Bylund, ståupp-komiker och programledare för flera TV-program på SVT. 

För den som redan nu blir nyfiken går det utmärkt att gå in direkt på Gilla Jobbets hemsida och anmäla sig.  

Vi har redan över 600 anmälda! berättar en stolt Petra Lundberg.

Bilden på Petra Lundberg är tagen av Kristofer Samuelsson.

Text: Åsa Hammar, 08 september 2020

Relaterade verktyg

Senaste artiklar

Samsyn gör det lättare att vara rektor

Hösten 2019 började rektorerna i Vårgårda arbeta med Chefoskopet. Nu har de en handlingsplan för hur de ska förbättra sina organisatoriska förutsättningar. Den har redan gett effekt. I början av…

”Det handlar om delaktighet på riktigt”

Pappersarbetet har blivit enklare, lärarnas stress har minskat och det har blivit lättare att anmäla kränkningar. Det är några resultat av att Finningeskolan i Strängnäs har varit med i ett…

Digitalt Gilla Jobbet har fokus på corona

Gilla Jobbet är det årliga arbetsmiljöeventet som ingen vill missa. I år är temat hur coronapandemin påverkar hur vi har det på jobbet. Dessutom blir Gilla Jobbet helt digitalt. Så boka in förmiddagen…

Områden

Tillsammans skapar vi en arbetsplats som får oss att må bra.

Var vill du börja?

Läs mer om SAM

SAM

Verktyg

Vill du skapa en frisk arbetsplats? Våra verktyg är baserade på forskning och testade av kollegor till dig.

Här hittar du riktigt bra stöd på vägen!

  • Chefoskopet

    Utveckla chefers organisatoriska förutsättningar

  • Digi-ronden

    För bättre digital arbetsmiljö

Så gör andra

Hur jobbar andra med sin arbetsmiljö? Hämta tips och inspiration till din arbetsplats!

Vad säger forskningen?

Allt fler forskare uppmärksammar arbetsmiljö som en framgångsfaktor för friska arbetsplatser. Här får du veta vad de kommit fram till.

Vilken ny kunskap kan ni använda?