Karin Hagman blir ny VD för Suntarbetsliv

17 maj 2022 Lästid: 1 min

Suntarbetslivs uppdrag är att bidra till friska arbetsplatser inom kommuner, regioner och kommunala företag. Föreningen drivs gemensamt av de fackliga organisationerna och arbetsgivarorganisationerna SKR och Sobona och har en målgrupp på närmare 1,3 miljoner yrkesverksamma människor.

– Att omvandla kunskaper inom arbetsmiljöområdet till konkret stöd i arbetet för friska arbetsplatser, är en viktig uppgift som vi parter givit Suntarbetsliv. Till det viktiga uppdraget ser vi fram emot att välkomna en ny VD när nuvarande går i pension.

Det säger Caroline Olsson, ordförande i Suntarbetslivs styrelse och direktör för avdelningen för Arbetsgivarpolitik på SKR.

Den 8 augusti börjar Karin Hagman som ny VD för Suntarbetsliv.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla det fina arbete som Suntarbetsliv gör, tillsammans med de parter som står bakom föreningen och medarbetarna på Suntarbetsliv, säger Karin Hagman.

Karin kommer närmast från Systembolagets dotterbolag IQ där hon varit VD sedan 2018. Hon har tidigare lång erfarenhet som kommunikationschef, bland annat på fackförbundet Kommunal och Hyresgästföreningen. Karin sitter även i styrelsen för Sveriges Kommunikatörer.

 

För mer information:

Annelie Wahlund, Kommunikationschef

[email protected], tel: 070-2474568

Caroline Olsson, Ordförande i Suntarbetslivs styrelse

[email protected], tel: 076-7627755

Karin Hagman, Tillträdande VD

Tel: 073-392 61 06

 

Om Suntarbetsliv

Suntarbetsliv bidrar till friska arbetsplatser inom kommuner, regioner och kommunala företag.

Här finns stöd i form av kunskaper, verktyg och metoder för ett väl fungerande arbetsmiljöarbete, baserat på forskning och beprövad erfarenhet. Suntarbetsliv drivs gemensamt av de fackliga organisationerna och arbetsgivarorganisationerna SKR och Sobona. Tillsammans gör vi jobbet bättre!