Foto: Åsa Hammar

Suntarbetsliv inspirerade till bättre arbetsmiljö

– Jag känner mig fylld av inspiration och energi! sa en deltagare efter ett av Suntarbetslivs tidigare inspirationsmöten. I november genomförs två nya möten, i Göteborg och Västerås.

En härligt välfylld och kostnadsfri buffét av verktyg för en bättre arbetsmiljö. Specialkomponerad för dig med ansvar för frågan i kommun- och landstingssektorn. 

Här dukar vi upp med seminarier och workshops, konkreta och arbetsplatsnära verktyg som fungerar – den 11 november i Västerås och den 26 november i Göteborg.

Deltagarna delar med sig till varandra av sina erfarenheter, utbyter kunskap och bra idéer med andra.

– Det var en väldigt bra dag, berättar Elisabet Molander om det inspirationsmöte som hon deltog i förra året. Hon jobbar som regionalt huvudskyddsombud på Lärarförbundet och är verksam i Botkyrka. Elisabet Molander fortsätter:

– Jag har fått med mig flera konkreta idéer att använda på arbetsplatser i min kommun. Det var väldigt inspirerande att träffa människor från hela Sverige, och ta del av alla goda exempel på hur man kan jobba med arbetsmiljö. Det blev så tydligt att vi har mycket att lära av varandra över gränserna för olika verksamheter.

En stor behållning för henne var presentationen av Suntarbetslivs verktyg Bättre beredd än rädd.

Här kan du läsa mer om, beställa eller ladda ner Suntarbetslivs verktyg för konkret stöd i arbetsmiljöarbetet inom kommun- och landstingssektorn samt Pactabolag.

Datum för anmälan till inspirationsmötena har nu gått ut.

Suntarbetsliv ger verktyg för bättre arbetsmiljö

Suntarbetsliv arbetar för att ge dig som chef och skyddsombud inom kommun- och landstingssektorn möjlighet att skapa hållbara arbetsvillkor och god hälsa i arbetslivet, så att din verksamhet blir en attraktiv och effektiv arbetsplats.

Det gör vi genom att samla in kunskaper om förebyggande, hälsofrämjande och rehabiliterande insatser mot arbetsskador och att göra denna kunskap tillgänglig för alla inom kommun- och landstingssektorn samt Pactabolag. 

Text: Marie Eriksson, 29 september 2014

Senaste artiklar

Så fick de säkerhetstänket att genomsyra allt

När Sandviken energi satte säkerhetsarbetet högst upp på agendan, och införde ett nytt system för att rapportera risker, minskade arbetsolyckorna med 16 procent på ett år. ”Nu genomsyrar vårt säkerhetstänk…

Alkohol vid hemmajobb – så stöttar ni i tid

Under pandemin har många med kontorsarbete arbetat hemifrån. Utan rutiner och social kontroll ökar risken för alkoholproblem. Men det finns bra hjälp att få för chefer och skyddsombud som vill…

De screenar personalen med försvarets metod

På Södertälje sjukhus intensivvårdsavdelning har coronapandemin varit omtumlande för personalen. Därför har sjukhusledningen screenat personalen för psykisk ohälsa och stöttat dem som behövde hjälp. De gjorde det med hjälp av…

Områden

Tillsammans skapar vi en arbetsplats som får oss att må bra.

Var vill du börja?

Läs mer om SAM

SAM

Verktyg

Vill du skapa en frisk arbetsplats? Våra verktyg är baserade på forskning och testade av kollegor till dig.

Här hittar du riktigt bra stöd på vägen!

 • Chefoskopet

  Utveckla chefers organisatoriska förutsättningar

 • Digi-ronden

  För bättre digital arbetsmiljö

 • OSA-kompassen

  Vägar till föreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö

 • Prehabguiden

  Vägledning för arbetsanpassning och rehabilitering

Så gör andra

Hur jobbar andra med sin arbetsmiljö? Hämta tips och inspiration till din arbetsplats!

Vad säger forskningen?

Allt fler forskare uppmärksammar arbetsmiljö som en framgångsfaktor för friska arbetsplatser. Här får du veta vad de kommit fram till.

Vilken ny kunskap kan ni använda?

Kristina Tärk i ett intensivvårdsrum

Två sätt att stötta covidpersonal

Att arbeta på en intensivvårdsavdelning under pandemin har likheter med att vara stationerad i en krigszon. Försvarsmakten har metoder för...